Начало БЪЛГАРИЯ Георги Георгиев: Идва времето на честните магистрати

Георги Георгиев: Идва времето на честните магистрати

0
ТОЧНО преди една година БОЕЦ и група сдружения издигнахме гражданската кандидатура на следвател Бойко Атанасов за главен прокурор! Десетки акции и протести, десетки дела, призовки, проверки и удари срещу нас. Тогава скандирахме ”ГЕШЕВ Е ПОЗОР” , днес това вече е осъзнато от всеки, ние си знаем каква е цената за това.

Бойко Атанасов е предложен за уволнение, като последен опит да бъде смачкан. Срещу БОЕЦ има множество дела и досъдебни производства – това е резултата и цената от битките срещу дебелите.

Мафията действа брутално и агресивно, защото съзнават, че загубят ли властта с тях е свършено. Времето обаче работи срещу нас. Днес сме на площадите, там бяхме и преди една година, и дълги години преди това. Не сме спирали и за ден. И тогава ни плюеха и нападаха от всички страни, днес се случва същото. И причината е, че БОЕЦ не се борим за властта, не можем да бъдем купени, или манипулирани, или спрени. Битката ни е да отстраним мафията от властта, а това плаши много хора. За да спечелим битката срещу това зло са нужни две условия – да не правим компромиси и да бъдем последователни до край. Оставките са само началото. След тях идва изкушението на властта. БОЕЦ сме неуязивими от това изкушение, но ако спрем с протестите след оставката на Буда и не продължим до остаката на Гешев, значи всичко е били заради властовите амбиции на шепа хора, а гражданите ще бъдат излъгани отново.

И няма значение кой ще дойде след ГЕРБ, вероятно ще сваляме и следващите. Важното е , че всеки следващ ще има този пример пред себе си и ще знае, че в България вече има гражданско общество и няма да бъде търпян, не десет години, а десет дни дори, ако предаде интересите и доверието ни. Затова не се питайте „ами после кой“, сега битката е да се преборим с мафията. Всичко друго следва след това. Точно какво следва може да прочетете на страницата на БОЕЦ – закон за Лустрацията, нов изборен Кодекс с граждански контрол върху изборите , гражданско служебно правителство и тн. Стъпка по стъпка.
А времето на Бойко Атанасов и честните магистрати идва. Те ще довършат започнатото от нас.
Всеки ден на площадите и бой до дупка!

Предишна статияГърция получава €72 млрд. за възстановяване, обяви премиерът Мицотакис
Следваща статияВелизар Енчев: Каракачанов е първият военнен министър на ЕС и НАТО, наредил да се щурмува джамия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук