Начало ТЕХНОЛГИЯ HUWAEI за първи път измести Самсунг като най-големия продавач на смартфони

HUWAEI за първи път измести Самсунг като най-големия продавач на смартфони

0

Китайският телекомуникационен гигант „Хуавей“ измести „Самсунг“ и се превърна в най-големия продавач на смартфони по света през второто тримесечие на годината, предава AFP, като се позовава на Canalys.

От изследователската компания съобщават, че фирмата, която попадна под тежки санкции от САЩ, е продала 55,8 милиона устройства – изпреварвайки „Самсунг“ за първи път, който е продал 53,7 милиона единици.

Изследователската група заяви, че американските санкции са „задушили“ бизнеса на Huawei извън континенталния Китай, но че той е нараснал, за да доминира на значителния си вътрешен пазар.

Над 70 процента от неговите смартфони вече се продават в страната, каза Каналис.

В изявление Huawei каза, че това е знак за „изключителна устойчивост“.

Отвъдморските доставки обаче паднаха почти една трета през второто тримесечие, а анализаторът наCanalys Мо Джиа предупреди, че силата само в Китай „няма да бъде достатъчна, за да поддържа Huawei на върха, след като световната икономика започне да се възстановява“.

Huawei се превърна в основен проблем в геополитическото противопоставяне между Пекин и Вашингтон, който твърди, че фирмата представлява значителна заплаха за киберсигурността.

САЩ също поискаха екстрадиция на изпълнителния директор на Huawei Менг Ванжоу по обвинения в измама, което още повече вреди на отношенията между Китай и Канада, където тя е под домашен арест.

Предишна статияСт. комисар Георги Хаджиев: За нас е недопустимо протестиращите да създават правила
Следваща статияПавликени: Болницата купи модерен мобилен рентген за 36 000 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук