Начало БЪЛГАРИЯ От СДВР дадоха абсурдни обяснения за буса на майките и за инцидента

От СДВР дадоха абсурдни обяснения за буса на майките и за инцидента

0
От полицията дадоха абсурдни обяснения за блокадата на буса на майките от „Системата ни убива“, както и за инцидента с бившия служебен премиер Ренета Инджова. Според зам.-шефа на охранителна полиция в СДВР Тони Тодоров снощната акция било провокация към униформените.

Според него бусът е бил спрян, защото от постове в интернет полицаите „усетили“, че има напрежение между майките и протестиращите. Обясниха, че униформените действали по този начин, за да предотвратят сблъсъци. Плановете на майките обаче противоречат напълно на думите на органите на реда. Те искали след автошествието до Банкя да приключат акцията си на Орлов мост. Там протестиращите ги очаквали и искали да ги посрещнат с аплодисменти.

Относно нападението над Ренета Инджова, ченгетата казаха на брифинг, че тя дала противоречива информация, като в амбулаторният лист било написано, че е паднала по стълбите. Близки на Инджова обясниха, пред Фрог, че подобна информация никога не е коментирана. Зачудиха се дори откъде ченгетата си я измислят. Когато посетила лекаря в „Пирогов“, тя уточнила само, че ръката й е пострадала заради преживян инцидент.

Припомняме ви, че непознат мъж е блъснал без причина Ренета Инджова на земята, след което е избягал. В следствие на падането, тя си е счупила лошо ръката. Утре й предстои операция-поставяне на имплант.

Цитирано от Фрог

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук