Начало БЪЛГАРИЯ Още пари за заплати в здравеопазването и за лечебни заведения са одобрени...

Още пари за заплати в здравеопазването и за лечебни заведения са одобрени от правителството

0

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер на 10 526 600 лв. за увеличаване възнагражденията на персонала на администрации към министъра на здравеопазването, натоварени с дейности по овладяване на пандемията и включително за служители на първа линия, съобщиха оп правителствения пресцентър.

С друго правителствено постановление по бюджета на ведомството се одобряват допълнителни 9 600 000 лв. Средствата ще бъдат предоставени на държавни и общински болници, на болници с държавно и/или общинско участие за поддържане на готовността на инфекциозните отделения.

При необходимост средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения – за структури по инфекциозни болести, за извършване на медицинска дейност за периода на обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

С постановлението лечебните заведения ще получат увеличение на субсидията за извършените дейности, за да са в състояние да осигурят равнопоставен достъп до медицинска помощ.

Предишна статияИздирва се 43-годишен мъж от Дупница
Следваща статияМедицинската сестра, теглила пари от картата на починал пациент, получава присъда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук