Начало БЪЛГАРИЯ Полицията залови криминално проявени и пияни на протеста в Пловдив

Полицията залови криминално проявени и пияни на протеста в Пловдив

0

Специализираната операция по премахване на палатковия лагер на кръстовището на булевардите „Шести септември” и „Цар Борис Трети” в Пловдив е започнала около 4.30 часа тази сутрин. Установени са 37 лица, като на всички са съставени актове за попречване на движението по пътното платно.

„Шест от тях са установени с употреба на алкохол от 0.80 до 2.51, а други шест са с криминални прояви за кражби и икономически престъпления”, съобщи пред нова телевизия комисар Виктор Празов от местната полиция.

Огромен протест в Пловдив (обновена, снимки) - 24chasa.bg

Той бе категоричен, че не е употребявана физическа сила от страна на полицията. Протестиращите дори проявили разбиране и съдействали на органите на реда.

„След 23 часа са получени десетки сигнали на тел. 112. Най-фрапиращият случай е на жена, която е опитвала да закара детето си до Спешна помощ, но е била възпрепятствана от протестиращите”, заяви той.

„Към този момент кръстовището е освободено. Нямаме задържани и отведени в районните управления в Пловдив лица от палатковия лагер”, посочи Празов.

Пловдивската полиция няма информация нито за подготовка на нов протест, нито за провокации. Празов отрече да е арестувана представителка на движението „БОЕЦ”. В полицията е постъпил сигнал, след който жена с психически отклонения е настанена за лечение.

Цитирано от: standartnews

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук