Начало БЪЛГАРИЯ Задържаха криминално проявени младежи заради кражби на морето

Задържаха криминално проявени младежи заради кражби на морето

0

Двама криминално проявени младежи на 16 и 17 години от София са задържани от полицията, след като са извършили 10 кражби на различни места в Китен и Приморско.

Последният случай е в магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско, откъдето са  откраднали: смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки.

В резултат на бързите полицейски действия след подаден сигнал в Районното упхравление в Приморско, извършителите са установени и задържани. Общо десет са кражбите, както следва:

– на 09.08.т.г. от търговски обект, разположен на ул. „Странджа“ в Китен отнели две предплатени карти на мобилен оператор А 1 и карта за мобилен интернет на мобилен оператор А 1

– на 09.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели два чифта очила

– на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели три ръчни часовника

– на 10.08.т.г. от хотел в Китен отнели велосипед

– на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник

– на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели мъжка чантичка, собственост на 56 годишен мъж, съдържаща : мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1 100 лева

– на 11.08.т.г. от кафе-автомат в Китен, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот / счупване на декоративна решетка/, отнели сумата от 30 лева на монети.

– на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели сумата от 20 лева

– на 11.08.т.г. в Китен отнели велосипед, собственост на 60 годишен мъж

Младежите са задържани за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания, посочвайки местата, където са укрити откраднатите вещи. С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „под надзора на инспектор детска педагогическа стая“.

Предишна статияГЕРБ проваля парламентарното заседание
Следваща статия8000 лв. глоба, за всеки който крие данни от НАП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук