Начало БЪЛГАРИЯ Метрото от „Красно село“ до бул. „Владимир Вазов“ тръгва в края на...

Метрото от „Красно село“ до бул. „Владимир Вазов“ тръгва в края на месеца

0

Държавната приемателна комисия за въвеждане в експлоатация на първите 8 км от метро 3 е започнала работа, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

Първите 8 станции са – бул. “Вл. Вазов”, “Театрална”, “Орлов мост”, “Патриарх Евтимий”, НДК, “Медицински университет”, “България” и “Красно село”.

Започнаха тестове на автоматичните преградни врати на перона на метростанция „Васил Левски“. Системата, която осигурява по-голяма безопасност на пътниците, ще бъде монтирана на 12 станции от първата метролиния. До края на септември ще е оборудвана и метростанция „Опълченска“. На пероните на третата линия на метрото такава система за сигурност изграждаме заедно със строителството на станциите, уточни Фандъкова.

Последният участък от разширението на бул. „Монтевидео“ ще бъде завършен до началото на учебната година. Участъкът се  изгражда заедно с метростанция 16 от третата линия. Предстои да започнем строителство на паркинг до метростанцията, който ще е с места за 270 автомобила, информира още кметът.

Предишна статияЖива верига полицаи пази сградата на парламента
Следваща статияГЕРБ проваля парламентарното заседание

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук