Начало БЪЛГАРИЯ Президентът: Отговорът е твърдо “не“ (Видео)

Президентът: Отговорът е твърдо “не“ (Видео)

0

Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори, заяви президентът Румен Радев в телевизионно обръщение.То беше в отговор на сутрешното изявление на премиера Бойко Борисов, който каза, че ще се оттегли, ако се свика Велико народно събрание, което да гласува промени в Конституцията.Повече от месец продължават протестите с искане за оставка на кабинета и главния прокурор. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, заяви Румен Радев.

Самият акт, че министър-председателят предлага промени в Конституцията, показва неуважение към институциите. Правото за свикване на Велико народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента.
На президента, не на министър-председателя, натърти Радев.

Той зададе поредица от въпроси. За всички каза: „Отговорът е не!“

Може ли партията-държава, която методично погазва разделението на властите да инициира промени в Конституцията? Моят отговор е не!

Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конститицията? Отговорът е не!

Може ли власт, която нарушава законите, не въвежда машинното гласуване и отхвърли електронното дистанционно гласуване, да организира чести избори? Отговорът е не!

Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е не!

Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е не!

Може ли министър-председателят, който превърна парламентарната република в автокрация, да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не!

Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен, само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори, завърши президентът.

Цитирано от OFFNEWS.BG

Предишна статияХристо Иванов: Борисов охранява бясното куче на Пеевски – Гешев
Следваща статияТурска подводница е навлязла в гръцки териториални води

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук