Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: Борисов охранява бясното куче на Пеевски – Гешев

Христо Иванов: Борисов охранява бясното куче на Пеевски – Гешев

0

На България не ѝ трябва нова Конституция, а конкретни неща да се променят в настоящата. Протестът иска оставка и отговорност на главния прокурор. Борисов продължава да охранява бясното куче на Пеевски – Гешев. Цялата игра е печелене на време и подмяна. Това заяви пред бТВ лидерът на Демократична България Христо Иванов.

Продължава да няма директна процедура за освобождаване на главния прокурор. Предлага се нещо, което не изисква Велико Народно събрание, което не изисква нова Конституция, категоричен е Иванов.

Нас ни хвърлят в тотално друг мач с желание да сменят дневния ред. Направеното от Борисов е престъпление към младите хора. В следващите няколко години вместо да правим модернизация, вместо да преминаваме към новата технологична реалност на икономика, на енергетика, ще се занимаваме с ченгета като Красимир Каракачанов, Георги Марков, хора като Близнашки и т.н.. Това е абсолютно безсмислено, заяви Христо Иванов.Според него премиерът се опитва да запази статуквото.Хората искат механизъм, по който Иван-гешевци да не са възможни, Борисов не смее да предложи подобно нещо. Хората искат да си упражнят правото на избор, вместо това им се предлага настоящия изпразнен от съдържание парламент, той да им каже каква да е промяната. Това е циментиране на статуквото, коментира още Иванов.

Според него премиерът праща България в политическо безвремие.

„Борисов не е глупак, той си дава сметка за това, което прави, Борисов е принуден да обслужва позорната необходимост на Пеевски да спечели политическо време, за да се прегрупира. На Росенец се видя, че хората искат да счупят страха. Хората ще се приберат от улицата, само когато бъдат чути. Те имат конкретни искания. Борисов слиза от сцената“, заяви още Христо Иванов.

Цитирано от: OFFNEWS.BG

Предишна статияНомерът на Борисов няма да мине. На 12 септември подводниците му в БСП ще акостират на далечни брегове
Следваща статияПрезидентът: Отговорът е твърдо “не“ (Видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук