Начало НОВИНИ Проф. Близнашки: БСП се опита да се закачи на протеста, Радев не...

Проф. Близнашки: БСП се опита да се закачи на протеста, Радев не знае как е писана Конституцията

0

Стратегически ход на премиера, добре премислен и добре аргументиран. Това заяви проф. Георги Близнашки, експерт по конституционно право, по повод обявеното от премиера Борисов желание за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията в Сутрешния блок на БНТ.

Според него обръщането към ВНС е начин да се излезе от институционалната криза.

„Тази Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа, но нещата се натрупват. В края на миналата година, за моя огромна изненада, дори Румен Радев започна да говори, че Конституцията била писана набързо. Ама как може да знае той как е писана конституцията, когато той е чужд човек, той няма нищо общо с политиката, с установяването на демокрацията в България?“, заяви проф. Близнашки.

Откакто Румен Радев беше избран за президент, започна да се говори за президентска република – мрежата се задръстваше от публикации с призиви за президентска република, коментира още проф. Близнашки. Според Близнашки правомощията на президента не трябва да бъдат разширявани, а по-скоро той да се избира от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители.

Протестът не е ляв – това си е протест на градската десница, но БСП се опита да се закачи на опашката на този протест, каза проф. Близнашки. Според него не трябва да има блокади, с които да се ограничават правата на гражданите.

Предишна статияДоц. Мангъров: За да се открие един заразен, се харчат 3 000 лева, а медицинска сестра получава 700 лева
Следваща статияКеворк Кеворкян: Всички газят закона. За кеф на мършата*

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук