Начало БЪЛГАРИЯ Забраниха къпането в целия район на Дунав

Забраниха къпането в целия район на Дунав

0

Въпреки забраните за къпането в река Дунав, всяко лято смелчаци пренебрегват риска от инциденти и редовно влизат във водата. А реката е опасна дори за опитните плувци и всяка година взима жертви. Само преди дни стана инцидент в Силистра с 13-годишно момче. Къпането в целия крайречен район е забранено, съобщава БНТ.

„Дунав е много голяма река, която в нашия участък – т.нар. Долен Дунав, има доста променливо ниво. Например, миналата седмица нивото на реката се увеличи с метър и половина, а в момента пада. Това води до промяна на течението, промяна на обратното течение, реката отнася паднали на брега дървета и част от тях не се виждат, защото плуват под повърхността. Освен това има скали и други проблемни участъци край брега, които се скриват при повишаване на нивото на реката. Така че може да има неприятни инциденти при скачане реката“, обясни в Сутрешния блок на БНТ Спасимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе.

Той припомни „златното“ правило, че в Дунав не се скача дори от лодка, защото тя тече в земно корито, видимостта в нея е много слаба“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук