Начало БЪЛГАРИЯ Aрестуваните са трима за счупеното стъкло на автомобила, опитал да прегази протестиращи

Aрестуваните са трима за счупеното стъкло на автомобила, опитал да прегази протестиращи

0

Трима протестиращи са били арестувани „за проявена агресия към семейство“. Това съобщава МВР тази нощ, след като снощи пред Румънското посолство неспрян от полицията автомобил, управляван от жена, се опита да прегази протестиращи, а няколко души се хвърлиха върху него. В резултат бе счупено предното му стъкло. В колата имаше и деца.

Ден 40: Кола опита да прегази протестиращите на Ситняково, те счупиха стъклото (видео)

В прессъобщението си МВР потвърждава, че полицаите не са осигурявали охраната на протеста. Те реагирали на сигнал, получен на тел. 112. Оттам обясняват, че не са охранявали протеста, защото той бил нерегламентиран и властите не са били информирани за него.“Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“ в София – пише в съобщението на МВР. – Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството“.

„Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града – пишат още от полицията. – Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка“.
Съобщиха пред OFFnews

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук