Начало БЪЛГАРИЯ Мая Манолова: ЦИК не прави нищо за машинния вот. ЦИК: Машини ще...

Мая Манолова: ЦИК не прави нищо за машинния вот. ЦИК: Машини ще има

0

Остър сблъсък на тема машинно гласуване се разигра в сутрешния блок на bTV между лидерът на „Изправи се. БГ“ Мая Манолова и говорителя на ЦИК Таня Цанева. Основната тема беше машинния вот и възможността изборите да са в два дни.

В началото Манолова показа протоколи от кметските избори в София с нанесени на ръка корекции. „Моите 150 гласа отиват Фандъкова, нейните 116 – за мен“, заяви тя за конкретна секция. Манолова беше категорична, че това не може да стане при машинно гласуване. Тя директно обвини ЦИК, че саботира въвеждането на машините.

Говорителят на комисията коментира, че няма изчакване и са взети много решения по отношения на машинния вот.

Манолова остро атакува и предложението заради епидемиологичната обстановка изборите да се провеждат в два дни. „Липсващите гласове ще бъдат дописвани през нощта“, заяви тя.

Таня Цанева от ЦИК каза от своя страна призна, че подобно предложение създава „параграф 22“ и не се знае как ще се организира подобен изборен ден. Тя припомни също, че не ЦИК, а МВР има задачата да охранява изборите и резултатите от тях.

Цанева заяви също, че ЦИК винаги е спазвала закона и това означава, че машини за гласуване ще бъдат осигурени за следващия вот. Скоро ще се проведе заседание, при което да се реши какви ще са техническите им параметри.

Предишна статияКостадин Паскалев: През септември Борисов ще подаде оставка. Триглавата змия е ГЕРБ, патриоти и БСП
Следваща статияПоражение на палатковите лагери след дъжда в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук