Начало БЪЛГАРИЯ Палатковия лагер в Пловдив бе разчистен от полицията

Палатковия лагер в Пловдив бе разчистен от полицията

0

Полицията премахна тази нощ, около 4 ч., блокадата на моста при Пловдивския панаир и движението в момента е възстановено.

Снощи част от протестиращите в Пловдив направиха импровизирани барикади и спряха движението по моста, след като по-рано вечерта им бе забранено да направят шествие извън определения маршрут – от пл. „Съединение“ по Главната улица до пл. „Стефан Стамболов“ пред община Пловдив.

При пристигането на полицията снощи протестиращите, които бяха няколко десетки човека, насядаха по асфалта и не искаха да се разотидат, затова унифомените започнаха да ги извличат насила.

Полицаите са направили проверка на документите на всички протестиращи а също така и тестове за употреба на алкохол. Установени са 6 лица, които са употребили алкохол – съответно 0,97; 1,28, 1,49, 1,95, 2,09 и 2,38 промила. При акцията няма задържани.

В момента на разчистения от палатки мост има засилено полицейско присъствие. Директорът на РДВР Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев също е на мястото. Част от протестиращите са непосредствено до Панаирния мост, в градинка в частен имот.

За БНР един от протестиращите – Даниел Михайлов, разказа какво се е случило през нощта: „Видяхме, че идват коли на полицията. Скупчихме се на място, преплетохме ръце в кръг, но те започнаха да използват сила. Влачиха ни, мен също. Полицаите направиха и проверка на личните документи и проверка за алкохол.“

Три от палатките са в частния имат край моста на Международния панаир. Ст. комисар Рогачев разговаря с протестиращите, но отказва коментар, съобщава Антония Попова от Радио Пловдив.

Предишна статияНиколай Младенов: Дебатът за нова конституция е истеричен
Следваща статияНе позволиха Навални да бъде транспортиран до германска болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук