Начало БЪЛГАРИЯ Обвиненият в стрелба и побой добричлия остава в ареста

Обвиненият в стрелба и побой добричлия остава в ареста

0

Илтер Аксанов с прякор Шалтера, който е обвинен, че е пребил на пътя Пламен Михов от Добрич и е стрелял по него с пистолет, остава за постоянно в ареста, съобщи наблюдаващият районен прокурор Павел Любенов. Решението на съда е взето в събота, уточни обвинителят, цитиран от „Стандарт“.

Към момента на Шалтера е повдигнато само обвинение за хулиганство. Вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения, уточни прокурор Любенов. Установява се картечният газов пистолет, с който е стрелял, дали е законен, извършва се автотехническа експертиза на автомобила на Пламен – Пежо – дали има по него вреди, освен това Шалтера е заплашвал с убийство Пламен Михов.

36-годишният Илтер Аксанов е осъждан. На 11 декември 2019 година е получил присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок за извършени 2 престъпления – увреждане на имущество и закана за убийство. Ако бъде признат за виновен, той ще трябва да изтърпи и първата си присъда.

Инцидентът стана около 11 часа на 21 август, когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, Шалтера с управляваното от него „Ауди“ започва да преследва лекия автомобил „Пежо“. Мъжът произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето.

От мястото на произшествието са иззети гилзи, а боеприпаси и пълнителят на оръжието са иззети при претърсване на „Ауди“-то. Самото оръжие, за което предстои да бъде направено експертно заключение, е предадено от непълнолетния син на извършителя, информира прокурор Любенов. Той добави, че предстои и пострадалият, който е настанен в болница, да бъде освидетелстван какви увреждания е получил.

Предишна статияКуче нахапа жестоко дете, направиха му 100 шева
Следваща статия„Отровното трио“ публикува карта на протестите на българи по света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук