Начало БЪЛГАРИЯ Бизнесмен от Русе осъди НАП за един лев

Бизнесмен от Русе осъди НАП за един лев

0

Русенски бизнесмен осъди НАП за сумата от един лев – обезщетение за претърпени неимуществени вреди, заради изтичането на личните му данни при хакерската атака на 15 юли миналата година – това е решил Административният съд в Русе.

В решението по делото се посочва още, че при нерегламентирания достъп, осъществен тогава, е изтекла информация от масивите на НАП, съдържаща лични данни на общо 6 074 140 физически лица, пише Novini.bg.

В иска на бизнесмена Свилен Максимов се твърди, че заради това той е претърпял неимуществени вреди. Те се изразявали в унижение, срам, безпокойство, притеснения и опасения за възможна злоупотреба. По тази причина си е сменил личната карта и постоянния адрес.

Решението на Административния съд в Русе е, че осъжда НАП да заплати на Свилен Максимов сумата от един лев, заедно със законната лихва, считано от 14 февруари тази година, както и 840 лева – разноски по делото.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Предишна статияСлави Трифонов: Той е член на БКП. Той почита жертвите на тоталитарните режими. Той лъже цял Народ
Следваща статияМанолова: Предстои токов удар за всички малки фирми, от 1 октомври излизат на свободния пазар на електроенергия (Видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук