Начало БЪЛГАРИЯ Забраняват допускането на външни лица в МБАЛ Добрич

Забраняват допускането на външни лица в МБАЛ Добрич

0

От днес достъпът до многопрофилната болница в Добрич за външни лица ще е забранен.

Мерките се налагат от временното ръководство на здравното заведение, след като предишният борд на директорите беше свален с решение на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Близки на настанените за лечение в болницата ще имат достъп до сградата в рамките на един час в денонощието. Целта е да се ограничи разпространението на заразата.

От понеделник достъпът до многопрофилната болница ще е строго ограничен, същото ще важи и за Спешното отделение, заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков:

„Концепцията е всички допълнителни придружители на пациенти в болницата, които идват да им помогнат с доставка на храна, било то за хигиенно-битови нужди, дрешки и така нататък, да спре. Ще има ограничени часове може би в порядъка на един час, в който ще бъде ограничен потока“.

Нуждаещите се от преглед в Спешното отделение също ще влизат само с един придружител, освен в случаите, в които се налага те да са повече.

Целта е да се спре свободното влизане в болницата на външни лица, допълни д-р Георгиев, за да се ограничи разпространението на инфекцията от Covid-19.

Предишна статияНовите случаи на КОВИД-19 у нас продължават да се вдигат
Следваща статияЗапорирани пенсии за над 666 000 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук