Начало БЪЛГАРИЯ Задържаният пред резиденция Бояна Иван Калчев е с травми на гръкляна

Задържаният пред резиденция Бояна Иван Калчев е с травми на гръкляна

0

Арестуваният пред резиденция Бояна Иван Калчев е с травми на гърлото и гръкляна, съобщи пред OFFNews адвокатът му Минчо Спасов.

Калчев е задържан за 24 часа в 6 РПУ. Той се е опитал да спре движението на Околовръстното шосе в района на резиденция Бояна, докато в резиденцията пристигаха прокурори и гости на националната конференция на прокуратурата.

„Обжалвали сме заповедта и очакваме насрочване на съдебно заседание“, каза Спасов. Травмите (кръвонасядания) са причинени от служители на жандармерията при задържането му и са констатирани от Бърза помощ. В 6 РПУ са се държали добре.

В случая с Иван Калчев заповедта за задържане е безкрайно немотивирана, каза адвокат Спасов. „Обвинението е, че е попречил на държавни органи да изпълнят задълженията си, без да е посочено на кои органи е попреченo, на каква заповед не се е подчинил, какво действие е предприел Калчев, за да им попречи. Надявам се, че съдът ще бъде достатъчно обективен“, каза още бившият депутат от НДСВ Спасов.

“По отношение на гражданското неподчинение и действията на протестите, това е една дълга тема, която трябва да започнем да обсъждаме още от истините, които Хенри Дейвид Торо и труда му “Гражданското неподчинение”, да минем през Махатма Ганди, Мартин Лутър Кинг…”, каза Спасов.

Той добави, че се налага да защитава арестуваните млади хора на протестите в резултат на тяхната активност. “Надявам се останалите граждани да си припомнят мисълта на Едмънд Бърк – “Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо”. Моите подзащитни правят нещо”, коментира Минчо Спасов арестите на протестиращи от полицията.

Предишна статияГЕРБ стартира консултации за свикване на Велико народно събрание – БСП са отказали присъствие
Следваща статияСлави Трифонов: Той е член на БКП. Той почита жертвите на тоталитарните режими. Той лъже цял Народ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук