Начало СВЯТ Навални ще оцелее след „атаката с отрова“

Навални ще оцелее след „атаката с отрова“

0

Руският опозиционен лидер Алексей Навални ще оцелее след „атаката с отрова“, но ще е „извън строя“ в продължение на месеци, заяви водещ активист, цитиран от Ройтерс.

Яка Бизил – основателят на германската фондация „Кино за мир“, която транспортира със специален самолет Навални от Омск в Берлин – направи тази прогноза пред таблоида „Билд“.

Здравето на руския опозиционер се влоши рязко по време на полет от град Томск, Западен Сибир, за столицата Москва в четвъртък. Самолетът с 44-годишния Навални бе принуден да кацне в Омск, където критикът на Кремъл бе настанен в кома в реанимацията на болница. Според негови съюзници руският опозиционер е бил отровен, предава БТА.

В събота специален самолет, изпратен от „Кино за мир“, транспортира Навални от Омск в Берлин. От болницата „Шарите“, където той е настанен, все още не са коментирали състоянието му.

Яка Бизил заяви пред „Билд“, че Навални е понесъл полета добре, но това не променя „тревожната като цяло ситуация“. „Ако (руският опозиционер) премине през това невредим, на което всички се надяваме, тогава той ще е извън политическата сцена най-малко два месеца“, прогнозира активистът.

От екипа на Навални междувременно отмениха насрочения за снощи интернет брифинг за неговото състояние, с аргумента че „не са готови“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук