Начало НОВИНИ Доналд Тръмп официално подкрепен от републиканците за президент на САЩ.

Доналд Тръмп официално подкрепен от републиканците за президент на САЩ.

0

Тръмп заяви, че демократите „използват Covid-19, за да откраднат изборите от републиканците“, като добави, че единственият начин техният кандидат за президент Джо Байдън да го победи е да „се проведат фалшиви избори“.

Доналд Тръмп получи официално номинацията на републиканците за президент на САЩ.

Това се случва на протичащата в момента в град Шарлът, щата Северна Каролина, конференция на партията, предадоха световните информационни агенции.

Настоящият държавен глава ще се бори за преизбиране през ноември заедно с вицепрезидента Майк Пенс. Той използва възможността в специалната си реч тази вечер пред съпартийците си да подчертае отново важността на вота.

Предстоят ни най-важните избори, обяви той. Държавният глава отново „удари“ демократите, като ги обвини в опит да откраднат изборите.

Говорейки на Републиканската национална конвенция, Тръмп на пръв поглед шеговито отбелязва, че за да „подлудят“ демократите, републиканците трябва да скандират „още 12 години“, вместо „още четири години“, визирайки очаквания негов втори мандат в Белия дом.

Републиканците трябва да бъде „внимателни“ по време на тези избори, предупреди той, твърдейки, че демократите са били хванати „да шпионират“ при неговата капания през 2016 година.

В речта си след номинацията Доналд Тръмп заяви, че демократите „използват Covid-19, за да откраднат изборите от републиканците“, като добави, че единственият начин техният кандидат за президент Джо Байдън да го победи е да „се проведат фалшиви избори“.

Той допълни, че демократите „нямат ентусиазъм по отношения на техния кандидат, тъй като не харесват Байдън“.

Уверен в спечелването на изборите, президентът заяви, че американските граждани „обикновено виждат анкети“, които имат за цел да ги подведат и да ги накарат да повярват, че Байдън изпреварва Тръмп в президентската надпревара в САЩ през 2020 г.

Президентът Доналд Тръмп заяви в понеделник, че ще поиска списък на потенциалните кандидати за върховен съд от своя опонент Джо Байдън, тъй като той беше официално номиниран от GOP за кандидат на партията на изборите през ноември.

Тръмп също така каза, че ще представи свой собствен списък на бъдещите съдии в „следващите няколко седмици“, отбелязвайки, че „радикалната левица“ ще направи свой собствен списък от името на Байдън, който ще отбележи „смъртта“ на американската мечта.

В началото на днешното събитие Майк Пенс също беше единодушно номиниран отново да заеме поста на вицепрезидент.

Изказвайки се след номинацията, вицепрезидентът на САЩ Пенс заяви, че страната се нуждае от „още четири години“ с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Той подчерта, че втори мандат на Тръмп означава „повече работни места, повече съдии“, подкрепа за армията и полицията, добавяйки, че „ще бъдат необходими още четири години, за да се пресуши политическото „блато“ във Вашингтон“.

Вицепрезидентът също така призова републиканците да гласуват не само за преизбиране на Тръмп, но и за запазване на мнозинството в Сената, за връщане на републиканското мнозинство в Камарата на представителите и „за превръщането на лидера на малцинството в Камарата, Кевин Маккарти в неин председател“.

„Ще направим Америка велика отново и отново“, заключи той.

Честта да издигне кандидатурата на Тръмп бе поверена на председателя на щатската организация на Републиканската партия в Северна Каролина Майкъл Уатли, след което представители на делегациите на американските щати и територии един по един обявяваха на глас за кого дават гласовете си техните делегати.

Прагът от 1276 необходими делегатски гласа Тръмп преодоля, след като решението си огласи щатът Невада.

С неговото мнение делегатските гласове в актива на Тръмп станаха 1284.

Гласуването не приключи с това – решенията си продължиха да обявяват по азбучен ред останалите щати и територии.

Очаква се своето официално съгласие да приеме номинацията на партията Тръмп да огласи в четвъртък, 27 август, с тържествена реч на Южната морава на Белия дом, отбелязва БТА.

Предишна статияПоредна сутрин София осъмна под блокада
Следваща статияБрутална саморазправа стана в индустриалната зона на Добрич

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук