Начало НОВИНИ Google Chrome ще пести батерията на нашите устройства

Google Chrome ще пести батерията на нашите устройства

0

Google продължават да оптимизират активно своя браузър, тъй като искат да редуцират системните ресурси използвани от Chrome. Toва е важно, тъй като едновременно не натоварва устройствата, но също така гарантира и по-дълъг живот на батерията.

Разработчиците на компанията тестват модификации на JavaScript, с които могат да удължат времето за работа с едно зареждане с приблизително два часа. Всъщност тoва не е единственото решение на Google, които тестват още една функция за удължаване живота на батерията на устройствата с Google Chrome.

Въпросният инструмент ще позволява на уеб сайтовете да активират режима за пестене на енергия на Google Chrome. Според информация на TheWindowsClub вече е активен Battery-Saving Meta Tag, позволяващ на разработчиците да експериментират с функцията в Origin Trial.

Aко всичко върви по план финалната версия вероятно ще бъде интегрирана в Chrome 86 или Chrome 87 версиите на уеб браузъра, които ще са достъпни преди края на 2020г.

Новата функционалност е програмирана да позволи на уеб сайтовете да препоръчат предприемането на мерки за пестене на батерията. По този начин Google Chrome ще опита да оптимизира работата на процесора, което да осигури по-дълго време за работа с едно зареждане.

В този случай Battery-Saving Meta Tag ще е особено полезен при стриймване на мултимедия или видеоконферентни разговори, които са доста интензивни задачи. Страниците известни с изразходването на твърде много ресурси ще могат да изискват Google Chrome да оптимизира работата на процесора и респективно да удължи батериите.

От много време браузъра има репутацията на приложение, което консумира твърде много енергия. Сегашните данни само потвърждават желанието на Google да предложат дългосрочно и ефективно решение, което да улесни потребителите.

Изглежда, че тепърва ще разбираме за възможностите на Battery-Saving Meta Tag. Със сигурност потребителите ще останат доволни от актуализации, които ще гарантират дълъг живот на батерията в любимите им устройства, докато използват Chrome.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук