Начало БЪЛГАРИЯ Кольо Колев: Блокадите в Триъгълника на властта притискат властта, блокадите на „Орлов...

Кольо Колев: Блокадите в Триъгълника на властта притискат властта, блокадите на „Орлов мост“ притискат гражданите

0

Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка. Ще успокои ли това недоволството на улицата? И има ли изход от политическата криза в страната?

Темата коментираха в ефира на „Здравей, България“ социологът Кольо Колев и социалният антрополог Харалан Александров, пише cross.bg.

Блокадите в Триъгълника на властта притискат властта, блокадите на „Орлов мост“ притискат гражданите. Ако протестиращите са достатъчно интелигентни, трябва да се дадат сметка за това и да насочат действията си там, където ще притесняват управляващите, смята Колев.

Експлозията не се случи както очаквах. Според мен сега сценариите са два. Единият е затихващо напрежение с припламване на места. Това са движещите се агитки, които атакуват различни места, както нападнаха метрото. Другият сценарии е експлозия – тогава, когато това начинание се срине под тежестта на своето отчаяние, което е напълно реалистично, смята Харалан Александров. Съдейки по протестите в чужди страни, антропологът не изключва и появата на нови вълни протестиращи. Според Колев пък протестиращите са върха на айсберга, а основата му е натрупано през годините напрежение. Той е на мнение, че сред протестиращите има разделение и експлозии няма да има.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук