Начало БЪЛГАРИЯ Задържаха издирван за убийство българин в Италия

Задържаха издирван за убийство българин в Италия

0

Италианската полиция арестува 60-годишен българин, който е бил обявен за издирване по искане на съда във Враца, тъй като е осъден за убийството през 2005 година на жената, с която живеел на съпружески начала. То било предизвикано по особено жесток начин, тъй като след като я измъчвал, тоя я ритал и удрял с юмруци, предаде.

Мъжът е осъден на 18 г. затвор, но през 2019 г. се възползвал от поставянето му при алтернативни мерки за задържане, за да избяга. Бил търсен от полицаите на цяла Европа. Службата за сътрудничество между европейските полиции информирала следователите от Милано, че българинът можел да прекара няколко дни в града и че много вероятно шофира джип с български номер.

В непрекъснато сътрудничество с българските власти на 27 август сутринта италианската полиция успяла да го засече на улица „Турати” в Милано. Той бил изненадан от спрелите го полицаи и не оказал съпротива при арестуването. Веднага щом бил отведен в полицейския участък, той поискал чрез българското консулство да бъдат информирани роднините му за задържането. След това бил отведен в затвора „Сан Виторе”. Сега ще очаква решението на Апелативния съд в Милано по съдебната процедура за екстрадирането му в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук