Начало БЪЛГАРИЯ Радан Кънев: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски...

Радан Кънев: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз

0

Европейският парламент е тромава институция. Да се очаква бърза реакция от него е нереалистично. Но усилията ни европейските институции да реагират на кризата на правовата държава в България вече дават резултат. Първата стъпка беше днешното закрито изслушване на представители на кабинета и прокуратурата, пише Фрогнюз.

Следващата – предстоящият дебат в Комисията по граждански права и правосъдие (LIBE), а най-важната – откритият парламентарен дебат с Европейската комисия, за който внесох искане, подкрепено от 55 евродепутати. Това заяви пред журналисти евродепутатът Радан Кънев.

„Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз. И това е добра новина за всички българи – защото като европейски граждани, ние имаме правото и надеждата всички институции на ЕС да бъдат защитници и гаранти на нашите права“, коментира Кънев, цитиран от Фрогнюз.

Сериозни критики са били отправени към България на приключилото преди около половин час закрито заседание на мониторинговата група за върховенството на закона в Европейския парламент, на която бе обсъдена ситуацията в България.

Предишна статияЗадържаха издирван за убийство българин в Италия
Следваща статияНинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук