Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

0

И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това.”, завърши Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Суворово, Долни Чифлик и Провадия.

Тя отговори на множество въпроси, касаещи икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите,които хората споделиха с тревога е безогледната сеч на горите.

“В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства.”, заяви пред социалистите Нинова.

Тя бе категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, и частните ползватели да купуват от нея дървесината: “Трябва да се въведе и задължение на индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи.”

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси-ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух.

“И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това.”, завърши Корнелия Нинова.

Предишна статияРадан Кънев: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз
Следваща статияБомбардировач Б 52 прелетя над България в безпрецедентно учение на НАТО

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук