Начало БЪЛГАРИЯ Борисов отива на стратегически форум, ще обсъжда бъдещето на Eвропа след COVID-19

Борисов отива на стратегически форум, ще обсъжда бъдещето на Eвропа след COVID-19

0

Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в Стратегическия форум в Блед, Словения, съобщи правителствената пресслужба.

За 15-а година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представителите на международни организации, които ще обсъдят засилването на регионалното сътрудничество и възможностите за преодоляване на последствията след пандемията.

Тази година форумът е под надслов „Предизвикателства и възможности пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – партньори или съперници?“.

В рамките на събитието в словенския град Бойко Борисов ще участва в дискусията „Европа след Брекзит и COVID-19“, на която ще бъдат дискутирани актуални теми от европейския дневен ред, както и предизвикателствата пред държавите в региона и начините за бързо икономическо и социално възстановяване след пандемията.

Сред участниците в 15-ото издание на форума в Словения ще бъдат министър-председателите на Чехия, Полша, Унгария, Хърватия, Италия, президентът на Сърбия, управителният директор на МВФ Кристалина Георгиева, президентът на МОК Томас Бах. В рамките на събитието ще участват и върховният представител по външната политика и политиката за сигурност на ЕС Жозеп Борел, заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс, специалният представител на ЕС за диалога Белград-Прищина Мирослав Лайчак. Домакини на форума са министъра на външните работи на Словения Анже Логар и президента на Словения Борут Пахор.

Предишна статияТомислав Дончев: Тази седмица ще има новини, необходимо е да има новини
Следваща статияЗоран Заев получи втори мандат, парламентът го подкрепи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук