Начало БЪЛГАРИЯ „Жив ли е Янек?“ – случая коментира Ботьо Ботев

„Жив ли е Янек?“ – случая коментира Ботьо Ботев

0

Грешно е подходено още от самото начало на случая.

Така отговори на въпроса жив ли е Янек Миланов в сутрешния блок на БНТ криминалистът и бивш директор на отдел „Убийства“ в МВР Ботьо Ботев.

„Имаме една предварителна информация за действия, които са престъпни и би трябвало да бъдат разследвани и е щяло да се стигне до истината такава каквато е. Говоря за първоначалния етап. Има определени предпоставки в отношенията между заподозрян и пострадал. Доколкото ми е известно са подавани сигнали, но не е отреагирано на тях. Може би едно подценяване на ситуацията, недостатъчна оценка на данните. Тук се касае за личност, известна в града и би трябвало да се подходи професионално. Ако това се е било направило, нямаше да се стигне до такъв резултат.

Нещата не са отработени така, както трябва, за да се стигне до това положение. По време на самото изчезване считам, че грешна е била оценката в първоначалния етап, че се касае за отвличане. Още в оня момент е трябвало да се мисли за най-лошото, че човекът е бил убит, и е трябвало да се включат компетентни специалисти. Нещата са от професионална гледна точка и всяко направление си има определен опит и компетентност. Работота по убийствата е айсберг на криминалната дейност.

Винаги съм казвал от опит, че действията в първоначалния етап са важни и съществени. Сигналът е получен веднага. Но онези моменти са били пропуснати да се осъществят, а те са съществени. Грешно е преценено, че точно там трябва да се търси. Трябва да се има предвид личността на заподозрения. Той е известен на службите. Да се търси онова, което той би направил. Истината може би трябва да се търси някъде другаде. Насоката би трябвало да бъде в друга област на района с по-нестандартни мероприятия.“

Предишна статияПротест от страна на родители заради отстраняването на учителка
Следваща статияУправляващи и опозиция с почти равен вот в Черна гора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук