Начало НОВИНИ Зоран Заев получи втори мандат, парламентът го подкрепи

Зоран Заев получи втори мандат, парламентът го подкрепи

0

С 62 гласа „за“ и 51 „против“ в парламента в Скопие беше гласувано новото правителство на Република Северна Македония, начело на което отново застава премиерът Зоран Заев. 

Правителствената коалиция е сформирана от Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) и останалите партии от коалицията „Можем“, Демократичния съюз за интеграция (ДУИ) и още една албанска партия (ДП), които разполагат с 62 гласа, уточняват македонският Канал 5, цитиран от БНР. 

Парламентарният дебат вчера беше пълен с взаимни обвинения между опозицията и управлявалите и досега социалдемократи. Игор Янушев от ВМРО-ДПМНЕ обвини кандидата за премиер Зоран Заев, че прави празни обещания за подобряване на благосъстоянието на сънародниците си. Янушев и припомни, че на предишните избори Заев обещавал по 30 000 денара заплата, сега обещава 34 000, но възнагражденията не са достигнали и до предишното обещано от него ниво. А Заев отвърна с критика към ВМРО-ДПМНЕ за изолирането на страната в недалечното минало.

Премиерът Бойко Борисов поздрави Зоран Заев за изборната му победа и за преизбирането му на поста министър-председател на Република Северна Македония.

Предишна статияБорисов отива на стратегически форум, ще обсъжда бъдещето на Eвропа след COVID-19
Следваща статияПрокуратурата проверява транспортния проект на Пловдив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук