Начало НОВИНИ Борисов не възнамерява да подава оставка, дори и да не събере подкрепа...

Борисов не възнамерява да подава оставка, дори и да не събере подкрепа за ВНС

0

Бойко Борисов няма намерение да подава оставка, ако не получи подкрепа за Велико Народно събрание (ВНС) и промяна на конституцията, стана ясно от негови думи във Видин днес. Според премиера120 гласа в сегашния парламент за внасяне на проекта ще се съберат. Но и да не стане, нищо драматично не се очаквало в общ план.  „Ако не съберете нужната подкрепа, какво следва?“, попита журналист. „Работа“, отвърна министър-председателят.

Борисов обясни, че ВНС може да промени всеки ред от първоначалния проект за конституцията. БСП, ДПС, а и дори идеите на Слави Трифонов можело да се приемат след обсъжданията. Но сега, след като опозицията отхвърли намеренията на ГЕРБ, станало ясно, че не иска рестарт на системата. В любимия си стил Борисов подреди всичките си опоненти в редичка. „Вчера станаха ясни кои са сценаристите. Машата Христо Иванов отиде в Росенец, уплашиха ДПС и Ахмед Доган, който махаше зад борчетата и сега БСП, ДПС и Румен Радев и олигархията е ясно, че са заедно… Искат пак да има „Кабинет Орешарски“, гласи част от тирадата му. Обобщено: ГЕРБ предложили рестарт, но другите лъгали, че искат.

Премиерът Бойко Борисов и днес подкара прословутия джип, но в него имаше изненадващ гост – видинчанката Росица Кирова. Тя е бивш общински съветник от НДСВ във Видин, после на ГЕРБ, след това кандидат-кмет срещу ГЕРБ (стигна балотаж), понастоящем координатор на партията на Слави Трифонов за региона. В компанията на зам.министър Николай Нанков те провериха как върви строежът на пътя Видин – възел „Макреш“. Кирова има и своя политическа формация. Казва се „Единни за промяна“, чрез нея се бори за инфраструктурно развитие на Северозапада. Инспектираното трасе е едно от нещата, за които тя и много местни хора настояват от доста години.

В диалозите по време пътуването Борисов наричаше дамата приятелски „Роси“. Тя пък видимо кокетничеше. Борисов й заръча да помага чрез контрол. Тя отвърна, че ще помага, защото с контрола хората помагат и на себе си. Няколко пъти му благодари за свършеното за региона.

Любопитно е, че Кирова участва в протестите срещу Борисов. Публикувала е свои снимки от жълтите павета по време на демонстрациите. В социалните мрежи може да се прочетат нейни разсъждения от 3 август (формата е запазане):

„Участваш ли“, питат онези, които през последните десет, дванадесет години гледаха…

Да.
Винаги съм имала позиция. Така и не се научих да мълча или да казвам онова, което е угодно някому.
Мисля за протестите.
И за след тях ..
Приветствам онези, които сега се събудиха!
До вчера се чувствах тъжно сама …“

Друг интересн факт е, че структурата на ГЕРБ във Видин бе почти разтурена, след като Цветан Цветанов приобщи няколко местни фигури. Борисов пубикува и отделна снимка с Кирова. Посланието бе, че се чувства спокоен в града.

А освен всичко Кирова е и бизнесдама. Тя е един от собствениците и изпълнителен директор на „Дунавски драгажен флот Видин“ АД.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук