Начало БЪЛГАРИЯ Гешев: Спецпрокуратурата е като ФБР от американските филми.Ще останем в Дупница докато...

Гешев: Спецпрокуратурата е като ФБР от американските филми.Ще останем в Дупница докато не претърсим всичко

0

Главният прокурор Иван Гешев “роди” нов “шедьовър”. Той сравни спецпрокуратурата с федералните полицейски служби на САЩ, пише Фрог нюз.

По случая с изчезналия мъж от Дупница Янек Миланов, той съобщи: “Всички го знаят и не случайно в американските филми, когато щатската полиция не може да се оправи, идва федералната. Затова са тези истеричини атаки към специализираната прокуратура – те са федералните. Те са специализираните структури, които имат правомощия на територията на цялата страна”. 

Припомняме ви, че вече мина месец, а от изчезналия мъж няма и следа. “Извършва се проверка в Районното управление в Дупница.  Извършват се проверки на стари случаи, както й че се разследват бизнеса на Васил Капланов-Каплата, с който за последно е бил видян Янек. 

Продължава претърсването на големи по площ територии край Дупница. Вчера в издирването е включена и конна полиция, а утре ще бъде претърсена още една местност”, стана още ясно от думите на Гешев. Под надзора на прокуратурата в града са започнали множество проверки на обекти и заведения. Основен приоритет са бизнесите и дейността на Капланов.

„Работи се по няколко дела, свързани с лицето Капланов, проверяват се стари случаи или студени досиета, както ги наричате медиите“, каза главният прокурор и увери, че по случая с изчезването на Янек работи огромен ресурс на МВР. 

„Мога да уверя гражданите на „Дупница“, че се прави всичко което е от компетенцията на прокуратурата, изпълнителната власт и конкретно от Министерство на вътрешните работи, за да се разреши този случай. Няма да се откажем“, заяви той.

Припомняме ви, че изразът “студени досиета” бе въведен у нас по времето, когато шеф на МВР бе Цветан Цветанов, а главен секретар Калин Георгиев. Тогава в Националната полиция бе създадено спецзвено, което да работи по старите случаи на знакови убийства. Шефовете на МВР го нарекоха тогава работа по “студени досиет”.

Гешев сложи старт на шедьоврите си с изказването в началото на юли т. г:

„Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа“.

Така  Гешев коментира неуспешния опит на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и съпартиеца му Иво Мирчев да достигнат до плажа в база „Росенец“, където се намира т.нар. летен сарай на Ахмед Доган.

Главният прокурор допуска обаче грешка с имената. Каренин не е част от революцията, а от романа на Лев Толстой „Анна Каренина“. Граф Алексей Александрович Каренин е висш държавен служител и съпруг на Анна Каренина.

Гешев може би визира Александър Фьодорович Керенски, който е председател на Временното правителство на Руската република преди вземането на властта от болшевиките в резултат от Октомврийската революция от 1917 година.

Предишна статияРумен Радев с официално обръщение към народа
Следваща статияРумен Радев към депутатите: Оставката е неизбежна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук