Начало НОВИНИ Amazon получи разрешение от авиационната администрация за доставки с дронове в САЩ

Amazon получи разрешение от авиационната администрация за доставки с дронове в САЩ

0

Amazon получи разрешение да работи със своите Prime Air дронове за доставка от Федералната авиационна администрация (FAA).

Това е постижение, което позволява на компанията да влезе в нов сектор за доставки с голям потенциал

Разрешението дава право на Amazon да доставя „безопасно и ефективно пакети до крайни клиенти“ чрез малки дронове, които са извън зрителната линия на операторите, предават от NBC News.

Компанията на Джеф Безос ще използва разрешението, за да започне тестове на потребителски доставки. Извършен е много сериозен тренировъчен процес, предоставени са детайлни доказателства, че използването на дроновете е безопасно. Технологията е демонстрирана пред инспектори от администрацията.

„Това е важна крачка за Prime Air, която показва, че администрацията е уверена в процедурите за работа и безопасност на Amazon по отношение на услугите за автономна доставка с дронове. Един ден, тези услуги ще доставят пакети до клиенти от цял свят.

Ще продължим да разработваме и подобряваме нашата технология, за да постигнем пълна интеграция на дроновете за доставка във въздушното пространство. Работим в тясна връзка с регулатори от цял свят, за да реализираме визията си за 30-минутна доставка.“, обясни Дейвид Карбон, вицепрезидент на Prime Air.

Предишна статияНасрочиха дата за мача между Кобрата и Джошуа
Следваща статияБорисов не възнамерява да подава оставка, дори и да не събере подкрепа за ВНС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук