Начало БЪЛГАРИЯ С винетка, но без винетка?

С винетка, но без винетка?

0

Нови случаи на снимани от пътната полиция на АПИ пътуващи по републиканската пътна мрежа, след като те са си купили винетки, но все още тези винетки не са регистрирани в системата. Има случаи както от купили на границата – на ГКПП Кулата, където се появи първият признат от АПИ проблем, но сега вече има сигнал и за купена винетка от Враца и сниман шофьор преди винетката да влезе в системата.

Нова телевизия показа и случай, при който купената винетка се оказва за ремарке, а не би трябвало да е. Писано е оплакване, но няма отговор. Друг случай – на купена винетка, в която няма съответният регистрационен номер, като заради това са наложени три глоби от по 70 лв. всяка. Потърпевшата е поискала отговорна институция да уточни защо, но отговорът бил, че след като си купила нова винетка, проблемът е решен.

Отговорът на държавата е тривиален и Actualno.com го публикува още в началото на февруари, 2019 година – потребителят си бил виновен, ако не предвиди кога винетката ще влезе в системата или ако нещо има грешка с регистрационен номер! Това го каза проф. Олег Асенов, ръководител на отдел „Управление на информационните системи и инфраструктура“ в Националното тол управление.

Сега Асенов коментира, че „системата работи коректно“ и единственият проблем били 30-те минути за регистрация на винетката, но това било решено. Оказа се обаче, че имало и „грешка на бележката“, където пишело, че винетката била валидна от 0:00 часа на съответната дата – трябвало да се гледа на сайта на БГ Тол. Гарантирам, че днес който си купи винетка в България, ще е активна, продължи Асенов, визирайки, че това ще стане „до 5 минутки“.

Асенов предупреди и, че „когато си купувате винетка, трябва да си изчистите кеша“. Той имаше предвид т.нар. кеш на браузъра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук