Начало БЪЛГАРИЯ Новият правосъден министър Ахладова с жилище за 362 евро на квадратен метър...

Новият правосъден министър Ахладова с жилище за 362 евро на квадратен метър в София

0

Бившата съдийка Десислава Ахладова, която е  и.д. министър на правосъдието също се е сдобила с имот на занижена цена,  сочи публикация на Биволъ. През 2007 г. като зам.-шеф на Районен съд Перник тя си купува жилище в София само два пъти по-евтино от пазарните цени, разкри Биволь.
Тя получава апартамент в ж.к. Свобода с площ от 82 кв. м. само за 56583 лв. или по 362 евро на кв. м.. Справка в имотния портал Imot.bg сочи, че цената на аналогично жилище от същата 2007г. е от 569 до 717 евро на кв. м.

Абсурдното е, че с нейното назначение властта се опива да отмие скандала с аналогична ситуация. Вече бившият правосъден министър Цецка Цачева подаде в оставка именно заради факта, че е закупила имот  „на изкоп“ три пъти по-евтино.

Жилището ми не е на преференциални цени, защото беше обявен само единият договор, но не и договора за правото на строеж, ремонт и строителство. Купено е с ипотечен кредит, финансирано е от банка, няма как банката да предостави нещо, което не е на самата пазарна цена, стойността на жилището е многократно над данъчната оценка, това заяви  новият министър на правосъдието Д.Ахладова във връзка с апартамента си за 362 евро на кв. м.  Тя даде обяснението сама без да бъде питана в края на брифинга след избирането си.

Парламентът прие оставката на досегашния правосъден министър Данаил Кирилов. Това е втората рокада във ведомството и поредният ремонт в състава на кабинета Борисов 3.

Въпреки че заяви, че само е взел решението да напусне поста, Данаил Кирилов и досега не е посочил ясни мотиви за това. Той обяви намерението си да се оттегли на 26 август след разговор с премиера Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук