Начало БЪЛГАРИЯ Радан Кънев: Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент е...

Радан Кънев: Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент е стара традиция на българските комунисти

0

„Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани, дребни наркодилъри, чейнджаджии, комарджии и крадци) за компрометиране на протести и оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти“.

Това написа във фейсбук евродепутатът Радан Кънев.

Ето и какво гласи целият му пост:

„Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани, дребни наркодилъри, чейнджаджии, комарджии и крадци) за компрометиране на протести и оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти.
Първият случай, който аз си спомням, е преди точно 30 години – режисираният пожар на Партийния дом (тогава не бихме си представители наглостта в тази сграда да се премести Парламентът, дори БКП не си го позволи) и последвалото среднощно разтурване на Града на Истината.

Ще припомня: Тази провокация отложи, но не предотврати оставката на Луканов, Бог да го прости. Това отлагане, това забавяне, доведе до глада и купоните през Лукановата зима… Не бива да допуснем такова забавяне сега. Нито нова икономическа катастрофа, която е естествена последица от институционалния разпад, на който сме свидетели.

Решението срещу комунистическите милиционерски провокации е масово присъствие на мирни протести, но и изграждането на ясна, жизнена и единна политическа алтернатива, с всеобхватен модерен дневен ред. Потенциал за такава алтернатива днес има само Демократична България. Осъществяването на този потенциал ще бъде краят на новите комунисти“.

Предишна статияНовият правосъден министър Ахладова с жилище за 362 евро на квадратен метър в София
Следваща статияБутонът за отстраняване на ГЕРБ на избори, добър, лош, е Нинова. Борисов знае и е взел мерки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук