Начало БЪЛГАРИЯ Хората на Каракачанов разпродават имоти на Министерство на отбраната

Хората на Каракачанов разпродават имоти на Министерство на отбраната

0

През следващата седмица Министерството на отбраната ще се раздели с 22 имота с отпаднала необходимост за армията. Търговете за тях ще се проведат на между 9 и 14-ти септември.

Най-атрактивният от предлаганите за продажба имоти е от години затворената правителствена резиденция в село Нареченски бани. Тази военна база, преди години беше известна заради една от резиденциите тук, която е строена след 1944 година. За нея се знаеше, че тук са отсядяли висшите началници на държавата по татово време. Интересът им към този обект е бил основно заради лечебната минерална вода. След промените от 10 ноември 1989 г. тя е преврната в лечебно-възстановителна база на Министерския съвет, пише Банкеръ.

За този тип обекти обаче от години се знае, че не се „рентират“ особено добре и държавната хазна не само не печели от тях, но и ги дотира сериозна. Явно това е и причината сега военното ведомство да вземе решение да изтъргува този имот.

След търга на 9 септември, ще стане ясно кой ще е новият й чорбаджия. Той ще се сдобие с доста апетитен имот, тъй като самата резиденция е с площ от 22 833 кв.метра. Той се намира точно над селото, а до него се стига по път, който е изграден специално за резиденцията. В терена се намират и пет постройки с обща застроена площ от 1 462 кв.м., до които преди се стигаше само през изградения за целта пропускателен пункт. В имота има извор с минерална вода и вътрешни басейни. Целият имот е заобиколен от гъст горски масив, като се разкрива гледка към цялата котловина.

Началната тръжна цена за него е 668 000 лева, а депозитът за участие е определен на 267 200 лв, става ясно от обявлението на Министерството на отбраната. След тайното наддаване, ще стане ясно, кой е участникът дал най-висока цена и кой ще получи имота.

Инак тази апетитна хапка от държавните имоти се знае, че той няколко пъти е сменял предназначението си. През 2009-а той беше даден на Военномедицинската академия, която уж трябваше да изгради лечебно-възстановителна база. Така резиденцията трябваше да се превърне в болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Това така и не стана и през 2016 г. имотът отново беше върнат на разпореждане на Министерството на отбраната. Така той попадна в графата „с отпаднала необходимост“.

В съобщението на военното ведомство се казва: „Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция“.

свен правителствената база в Нареченски бани , четири са другите имоти, които правят впечатление.

Най-големият от тях е в село Черногорово, местността„Бозалъка“ в община Пазарджик. Той е с площ от 1 054. 500 дка, а началата му цена е 2 524 700 лева.

Други 930 дка, в с. Тенево, местност.„Гигова мера“, в област Ямбол се предлагат за 2 173 680 лева.

Третият е в Самоков, Софйска община. Той е с площ от 108.774дка, а началната му тръжна цена е определена на 1104 168 лева.

Най-скъпият имот, който се предлага също е в Самоков. Той е площ 117.658 дка и цената му е определена на 3170 200. Неговият купувач ще стане известен на 14 септември.

Явно хората на министър Каракачанов се опитват да попълнят изтънялата държавна хазна, за да осигурят на правителството нови възможности за …социални жестове към хората, които все по-малко му симпатизират.

Предишна статияБутонът за отстраняване на ГЕРБ на избори, добър, лош, е Нинова. Борисов знае и е взел мерки
Следваща статияПарламентът не събра кворум, депутатите от БСП не се регистрираха и скандираха „Оставка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук