Начало НОВИНИ Парламентът не събра кворум, депутатите от БСП не се регистрираха и скандираха...

Парламентът не събра кворум, депутатите от БСП не се регистрираха и скандираха „Оставка“

0

Парламентът не събра кворум, за да започне заседание Само 119 депутати се регистрираха за началото на днешното заседание, съобщава „Актуално“.

За старт за работния процес са необходими минимум 121. Левицата е в зала, но не се регистрира, както вчера обещаха.

При втория опит за регистрация се оказа, че има проблем в системата.

Председателят на парламента Цвета Караянчева разпореди тя да се рестартира. Така парламентът няма да заседава. С викове „Оставка“ левите приветстваха новината.

Техническите проблеми не са само за народните представители в зала, но и за отразяващите журналисти. Откакто заседанията се преместиха в сградата на бившия партиен дом в сряда, репортерите се оплакваха от липсата на интернет в отредената им зала за отразяване, както и от липсата на телевизионен сигнал.

Днес парламентът трябваше да разгледа Законопроект за ратифициране на Доброволното споразумение за гаранция за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19 между Европейската комисия и Република България. Също и на първо четене трябваше да бъдат обсъдени промени в Закона за българските лични документи.

А на въпроси на депутати във времето за парламентарен контрол щяха да отговарят министрите Костадин Ангелов, Емил Димитров и Лъчезар Борисов.

Предишна статияХората на Каракачанов разпродават имоти на Министерство на отбраната
Следваща статияВеселин Марешки: Подписах конституцията, за да се разгранича от БСП и ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук