Начало БЪЛГАРИЯ Хамид: Искам да напомня на ГЕРБ, че кворумът е ангажимент на мнозинството

  Хамид: Искам да напомня на ГЕРБ, че кворумът е ангажимент на мнозинството

  0

  С остра реакция срещу ГЕРБ за проваления тази сутрин кворум в Народното събрание излезе ДПС.

  Кворумът е ангажимент на мнозинството, напомни Движението думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

  „Искам да ви напомня и цитирам председателя на най-голямата политическа сила, който винаги е казвал и аз съм съгласен с него, че кворумът е ангажимент на мнозинството“, заяви на брифинг зам.-председателят на ПГ на ДПСК Хамид Хамид.

  Той обясни, че ДПС са решили впоследствие, при втората регистрация на депутатите на движението да не участват. При първата в 9 ч. се регистрирали всичките 12 присъстващи от тяхната група, но при втората представителите на ДПС преценили да не го правят, след като видели, че от мнозинството ги няма.

  „Видяхме, че мнозинството ги няма, най-вероятно обикалят министерствата за последно. И когато опозицията се регистрира и управляващите ги няма, явно не искат да ходят на работа“, каза Хамид.

  „Колегите, които са били после вътре в залата при последващата регистрация така са преценили да не се регистрират, тоест, това е решение ad hoc“, обясни той реакцията на ДПС.

  „А това, че депутатите на мнозинството или спинкат сладко, или обикалят министерствата, това си е тяхна работа“, отсече той.

  Хамид Хамид добави, че е имал вчера технически проблеми и не е могъл да се регистрира заради старите пултове.

  „Тази зала все пак струва 18 млн. и няма как да ми вземат възможността да се регистрирам сутрин. Помолих да ми осигурят възможност и днес пултът ми работеше прекрасно и се регистрирах“, коментира още Хамид.

  Предишна статияПобой в центъра на Варна
  Следваща статияЖена удари шофьор на линейка

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Напишете коментар!
  Моля, въведете името си тук