Начало БЪЛГАРИЯ Манолова: Ето така изглежда ”щадящата тактика” на полицията

Манолова: Ето така изглежда ”щадящата тактика” на полицията

0
Така изглежда ”щадящата тактика” на СДВР. Показваме снимки на ранени и бити по време на протестите в последните два дни хора, които адвокатите Минчо Спасов, Росен Рашков, Полина Велчева и аз защитавахме при арестите им в полицейските управления в столицата две денонощия – Първо, Трето, Пето, Седмо и Девето. Повечето от задържаните протестиращи – млади, активни и образовани по никакъв начин не са участвали в провокациите, а са арестувани и бити.

На повечето от тях вместо властта да каже „Браво“ за гражданската позиция, бяха повдигнати обвинения за хулиганство по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс, за което е предвидено до 5 години лишаване от свобода. Сред тях са лекари, журналисти, IT-специалисти, мениджъри, работещи в България и в чужбина. Разбира се, тези скалъпени обвинения няма да издържат в съда, нито младите хора ще бъдат пречупени. Но кой ще компенсира тревогите на родителите, на семействата, на близките на задържаните, на бременната съпруга на Атанас?

Ще огласим тези случаи и ще съдействаме задържаните да защитят правата си по съдебен ред и пред европейските институции.

Не показваме на този етап ранените с шевове и операции, правени в болниците. Нашите колеги адвокати ще ни осигурят още снимки от „щадящата тактиката“ на МВР. Насилието ще приключи, когато Борисов подаде оставка. Борисов, иди си с мир!“

Предишна статияСобственикът на ”Хиполенд”: МВР-шефът не знаеше за акцията
Следваща статияНовите случаи на COVID-19 у нас са 179, 7 души са починали за денонощието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук