Начало БЪЛГАРИЯ Собственикът на ”Хиполенд”: МВР-шефът не знаеше за акцията

Собственикът на ”Хиполенд”: МВР-шефът не знаеше за акцията

0
Христо Терзийски е бил изненадан и ядосан от акцията в ”Хиполенд”. Това заяви собственикът на фирмата за детски играчки Мариан Колев. Припомняме, че вчера в обекта имаше огромна проверка от три инстанции, а акцията на НАП, ”Икономическа полиция” и Агенция ”Митници” съвпадна с изявление на Колев относно протестите и полицейското насилие.

„Бях изненадан, че министър ме търси по телефона. Човекът беше коректен и доста спокоен. Но ми сподели, че той самият е изненадан и ядосан от това, което се случва, защото то по някакъв начин компрометира усилията на ведомството, което управлява. Той не знаеше причината за тази акция. Не знаеше за тази дълга официална позиция, която впоследствие се коригира с още по-сложни думички. Тревожи ме една такава акция. Чудя се кой натиска копчета „Да“, ако това не минава през главата на министъра“, посочи пред bTV Колев.

Проверката бе прекратена още вчера. Националната агенция по приходите е устовила несъответствие от 9.60 лв. в касата на фирмата, като по всяка вероятност ще бъде съставен и съответният акт.

„Всеки би си помислил, че това не е нормално. Тези три институции по принцип са дръжни да извършват проверки. Колкото по-голяма е една фирма, толкова по-засилен трябва да е контролът. Тук изненада няма. Изненадата е, че три различни инстанции по едно и също време идват на проверка и съвсем случйно тя съвпада с мое изявление във Facebook от името на фирмата. Този пост имаше много реакции. Не виждам другап ричина. Съвпадения винаги се получават, но понякога случайностите са прекалено случайни…“, коментира Колев.

Собственикът на „Хиполенд“ благодари на всички граждани за показаната подкрепа.

Предишна статияМъж в Хасково жертва на измама
Следваща статияМанолова: Ето така изглежда ”щадящата тактика” на полицията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук