Начало БЪЛГАРИЯ Съдът пусна с „подписка“ единия от задържаните при протестите

Съдът пусна с „подписка“ единия от задържаните при протестите

0

Софийският районен съд /СРС/ пусна срещу мярка за неотклонение подписка един от задържаните по време на митинга на 2 септември протестиращи – Пламен Стоянов.

Срещу мъжа са повдигнати две обвинения – за причиняване на лека телесна повреда на полицай при или по повод изпълнение на службата му и за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, пише БТА.

Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение по първото обвинение. Що се отнася до второто деяние, магистратът отбеляза, че мъжът е издърпан от митинга и срещу него са предприети действия по задържане и поставяне на белезници.

Напълно нормално е задържаният да има по-реактивна ответна реакция при ограничаване на правото му на придвижване, коментира съдията и допълни, че тази естествена реакция не може да е облечена в съставомерност за хулиганство.

Той констатира също и че двете деяния, за които е обвинен Стоянов, не са тежки по смисъла на Наказателния кодекс. Обвиняемият не е осъждан, с установена самоличност и постоянен адрес е, не е налице опасност да се укрие, каза съдията. Според него всяка мярка по-тежка от подписка се явява необоснована. Решението не е окончателно и може да се протестира, предаде БТА.

Предишна статияНовите случаи на COVID-19 у нас са 179, 7 души са починали за денонощието
Следваща статияСДВР оневини Тити Папазов за минаването на червено

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук