Начало БЪЛГАРИЯ ГКПП Илинден-Ексохи остана затворен, превозвачи обмислят да блокират Кулата

ГКПП Илинден-Ексохи остана затворен, превозвачи обмислят да блокират Кулата

0

Граничният пункт с Гърция „Илинден-Ексохи“ остава затворен, въпреки появилите се информации, че през него ще могат да преминават тежкотоварни автомобили. 

От рано сутринта български, румънски и полски превозвачи и представители на бизнеса от Гоцеделчевско се редяха на ГКПП “Илинден” с намерение да преминат от гръцка страна, но без успех. Опиталите се да осъществят контакт с граничните полицаи са връщани, съобщи БНР. 

Собственикът на транспортна фирма от Гоце Делчев Кръстьо Веселинков заяви, че известна дата на пункта за отварявено му е 15-и септември.

„Около 600 лева са разходите, които плащаме повече на курс. Не се връзват цените вече. За фалирали не ми е известно, но претърпели сериозни загуби има“, каза още той.  Допреди да затворят КПП-то съм си работил нормално, но в тези два месеца, откакто е затворено, спадът ми е около 70% в оборота“, уточни Веселинков.

Превозвачите и бизнесаът остават в протестна готовност заради загубите които търпят, заяви той. По думите му превозвачите обсъждат от „затваряне на ГКПП „Кулата – Промахон“ до протест пред Гръцкото посолство“.

Предишна статияШофьори зареждат гориво от бензиностанция на Марешки за символични суми в знак на протест
Следваща статияАдв. Марковски: Полицай не може да носи бокс, уволнeнието трябва да бъде дисциплинарно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук