Начало БЪЛГАРИЯ Адв. Марковски: Полицай не може да носи бокс, уволнeнието трябва да бъде...

Адв. Марковски: Полицай не може да носи бокс, уволнeнието трябва да бъде дисциплинарно

0

”Престъпление е да влачиш човек, както бе заснето и излъчено един полицай да влачи момче към колоните на Министерски съвет. Това се наказва със затвор до 3 години за длъжностно престъпление”, разясни пред Нова телевизия адв. Марин Марковски.

Протестът е свещено и демократично право и е в основата на демокрацията. Той е на мнение, че и това е пътят към по-доброто.

„Няма престъпление без следи, това е златен принцип в криминалистиката. Всяко престъпление може да бъде доказано, категоричен е Марковски и добави, че по закон полицай не може да има бокс. Той носи отговорност за това, няма право да го държи. В случая министъра трябва да го уволни дисциплинарно“, обясни той.

„Полицията не може да разпръсква митинг по закона за събранията. Ако се появи с водно оръдие и го използва – то това е неправомерно“, смята Марковски.

„Опитът да се влезе в парламента – това е забранено от закона за митингите и събранията, както и от правилата, свързани с обществения ред. Това като проява може да е разбираема психологически, но законът го забранява. Полицията в този случай има право да употреби и сила, и помощни средства. В закона се казва, че силата трябва да е пропорционална на това, в каква степен е нарушен обществения ред“, обясни адвокат Марковски.

Предишна статияГКПП Илинден-Ексохи остана затворен, превозвачи обмислят да блокират Кулата
Следваща статияТрагедия в яз. Камчия, водолази извадиха труп

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук