Начало БЪЛГАРИЯ Гърция отваря ГКПП Илинден – Ексохи за товарни превози

Гърция отваря ГКПП Илинден – Ексохи за товарни превози

0

Гърция започва да пропуска от 8 септември превозвачи през Г​КПП „Илинден – Ексохи“. Според официално оповестеното решение на министрите на здравеопазването и на инфраструктурата и транспорта на страната се разрешава преминаването на камиони за превоз на стоки, като в превозното средство трябва да има само един водач, съобщиха от Министерството на външните работи.

Водачите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници (PLF), който е необходимо да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната, но няма изискване за отрицателен тест за COVID-19.

От МВнР уточняват и че подкрепят справедливите искания на българските превозвачи за възстановяване на свободното движение на хора и стоки и че не са спирали да настояват пред гръцките власти за това.

По въпроса за отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“ в МВнР бяха проведени няколко срещи с представители на гръцкото посолството у нас, а от мисията ни в Гърция отправяха нееднократно искането на българската страна пред гръцките институции.

Предишна статияЦърквата отбелязва Рождество на пресвета Богородица
Следваща статияПротестна акция пред 2-ро РПУ – търсят се вещите от палатковия лагер на Орлов мост

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук