Начало СВЯТ Ердоган: Родителите ще могат да избират дали децата им да посещават училище

Ердоган: Родителите ще могат да избират дали децата им да посещават училище

0

Турските вестници отделят внимание на първа страница на нови мерки за борба с коронавируса, обявени вчера от президента Реджеп Тайип Ердоган след заседание на правителството, след като новозаразените в страната надхвърлят в последно време 1000 души на ден.

Съгласно мерките във всички окръзи на страната няма да се допускат правостоящи в превозните средства на градския транспорт; кафенетата и ресторантите ще бъдат подложени на строги проверки за спазване на противоепидемичните правила; ще се налагат глоби за нарушителите на правилата и на първо място за неспазване на изискването за носене на маски, предава БТА.

Президентът е посочил, че обучението през новата учебна година в страната ще продължи със съвместно прилагане на присъствена и дистанционна форма на обучение, като се отчитат епидемичните условия. Реджеп Тайип Ердоган е изтъкнал, че Турция ще отвори училищата, започвайки от учениците от предучилищните групи и първи клас, като семействата ще имат право да избират дали детето им да посещава училище. Вестник „Йени шафак“ пише, че Ердоган е призовал временно да се преустановят сватбените тържества, които създават условия за разпространение на коронавируса.

Предишна статияНинова: Препълнените зали в цялата страна са доказателство за честния вот
Следваща статияБеларус като България с ефект Хиполенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук