Начало БЪЛГАРИЯ Мащабна акция на полицията в Благоевград

Мащабна акция на полицията в Благоевград

0

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

На 04.09.2020 г. в гр.Благоевград, под надзора на ОП-Благоевград, от служители на сектор „ПКП“ е извършена проверка на лек автомобил марка „Мерцедес“ в момент на паркирането му от 46-годишна жена от Благоевград. В кората на предна лява врата на автомобила е намерен и иззет бледокафяв хартиен плик, съдържащ бяла буца, с бруто тегло 219,3 гр. Веществото е тествано с полеви наркотест, който е реагирал положително на кокаин.  В хода на работата по случая, на същата дата, са извършени претърсвания в двете собствени жилища, обитавани от същата, като в едното от тях са намерени и иззети 20,7 гр. бяло прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест е реагирало положително на кокаин, 3 броя електронни везни със следи от кокаин, голям брой найлонови пликчета и сумата от 3 330 лева. Общото бруто тегло на намерения и иззет кокаин е около 240 грама. Определена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишната жена, привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление по чл.354а ал.1 вр. с чл.26 от НК – незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На 04.09.2020 г. в местността Чакалица, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е открита нива със засадени около 650 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 390 килограма. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Около 21:15 часа на 06.09.2020 г. в двор на учебно заведение в гр.Якоруда, от полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“ и двама мъже в него на 20 години от гр.Якоруда  и 23 години от гр.Омуртаг, при която е намерено и иззето около 14,5 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Предишна статияОтново задръствания на частично отворената Южната дъга на Околовръстното
Следваща статияСозопол: Съдът даде ход на делото срещу бившия кмет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук