Начало БЪЛГАРИЯ Доц Малинов: Борисов и ГЕРБ няма как да управляват повече в България

Доц Малинов: Борисов и ГЕРБ няма как да управляват повече в България

0

ГЕРБ няма да управлява повече, лидерът й Бойко Борисов няма да е отново премиер, независимо дали партията ще спечели изборите или не. 

Това заяви доц. Светослав Малинов, шеф на катедра “Политология” в СУ и бивш евродепутат от ЕНП, по БНР. По думите му кризата вече има много по-големи размери, отколкото преди два месеца, когато започна недоволството от конкретни събития. 

Според мнозинството граждани парламентът е изчерпан и са необходими предсрочни избори. Правителството е в режим на оцеляване, а в момента не можем да си позволим правителство в режим на оцеляване, обясни Малинов. Отношението към Борисов и партия ГЕРБ на европейско ниво е променено и това вече не може да се скрие, посочи още Светослав Малинов. 

Но не можем да очакваме Европейският съюз да решава наш проблем, свързан с предсрочни избори и оставка на правителството – това е обидно за нас, смята бившият евродепутат. Единствено ние чрез избори можем да променим нещата, каза още Малинов. 

Няма да бъдат намалени европейски фондове, няма да бъдат изричани слова срещу българско правителство, освен ако то не нарушава законността и не прави неща, които са абсолютно недопустими. Ако нещо зависеше отвън, ние щяхме вече да имаме напълно завършена съдебна реформа, коментира той.

Предишна статия20 тежки катастрофи у нас за последното денонощие
Следваща статияПаргов: БСП ще има и след 12-ти, и след 26-ти септември, но е важно е да се осъзнаем каква отговорностт носим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук