Начало БЪЛГАРИЯ Задържан е нелегален мигрант в Слънчев бряг

Задържан е нелегален мигрант в Слънчев бряг

0

Полицията в Бургас е задържала 30-годишен ганайски гражданин, незаконно пребиваващ в България и обявен за издирване. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас.

На 3 септември т.г. около 15.20 часа в района пред сграда „Бисер“ в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на мъж на видима възраст около 30 години, който представил документ за самоличност – регистрационна карта, издадена от Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет на 22-годишен нигерийски гражданин.

Констатирано е, че визията на мъжа не отговаря на снимката в документа, както и че срока на документа е продължен до 28 ноември 2020 г. (изписано ръкописно с химикал без печат на компетентната институция – Държавна агенция за бежанците при МС, който да легитимира корекцията).

При извършената допълнителна проверка е установено, че представената регистрационна карта е обявена за невалиден от 1 юни т.г., поради изгубване или кражба. Проверяваният мъж е отведен в Районно управление – Несебър, където е задържан за срок до 24 часа.

От проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия със служители от сектор „Миграция“ при ОДМВР – Бургас, е констатирано, че задържания мъж е 30-годишен ганайски гражданин, който е с отказан статут на бежанец.

Същият е обявен за общодържавно издирване, като незаконно пребиваващ в България с принудителна административна мярка – експулсиране. Мъжът е предаден на служители от сектор „Миграция“ при ОДМВР – Бургас за изпълнение на принудителната административна мярка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук