Начало БЪЛГАРИЯ Паргов: БСП ще има и след 12-ти, и след 26-ти септември, но...

Паргов: БСП ще има и след 12-ти, и след 26-ти септември, но е важно е да се осъзнаем каква отговорностт носим

0

БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти септември, важното обаче е да осъзнаем отговорността, която носим. Това каза председателят на столичната организация на социалистите Калоян Паргов на общоградската среща на софийския актив с кандидатите за председател на партията. На нея присъстваха двама от петимата кандидати – Кирил Добрев и Георги Тодоров. Корнелия Нинова изпрати обръщение, което беше прочетено от модератора на срещата, а Валери Жаблянов и Красимир Янков обявиха няколко часа по-рано, че се отказват от надпреварата.

„В началото на август предложих и на петимата кандидати да проведем среща с градския партиен актив в София. Това е най-голямата организация на БСП в България, каза Калоян Паргов. – Идеята ми беше те да представят концепциите и вижданията си за развитието не само на БСП, но и на България. Защото няма как в този критичен момент за държавата да разделяме бъдещето на БСП от това на България“.

Той благодари на двамата кандидати, които присъстваха на срещата и се включиха в откровения разговор с присъстващите социалисти.

„Когато предстоят избори, независимо за какво, е много важно да има прозрачност, информираност и равнопоставеност между кандидатите, каза Калоян Паргов. – Това беше целта на срещата, която организирахме. За мен, като председател на най-голямата организация в БСП, е изключително важно всички да осъзнаем отговорността, която носим. И да направим всичко възможно след тези вътрешнопартийни избори да тръгнем обединени напред. БСП винаги е била националноотговорна партия. През последните 30 години имаше ключово участие във всички важни и превратни за държавата събития. И със своята намеса и националноотговорна позиция повлияваше върху развоя на събитията“.

Паргов призова кандидатите да си дадат ясна сметка за това какви знаци отправя БСП към обществото. И какво ще разбере обществото от тези знаци, как ще гледа на партията оттук нататък. „Не само за БСП, но и за държавата предстоят месеци на изпитание. Месеци на твърдост, месеци на убеденост по пътя, по който сме тръгнали, коментира председателят на БСП – София. – А пътят е само един – промяна и много по-добро бъдеще от това, което ГЕРБ ни предлага в момента. Затова се надявам тази среща днес, с цялата публичност и шум около нея, да допринесе за това повече членове на БСП, имащи право на глас, да разберат какво трябва да направят на 12-ти септември“.

Предишна статияДоц Малинов: Борисов и ГЕРБ няма как да управляват повече в България
Следваща статияКим Чен-ун иска иска по-бързо възстановяване на Северна Корея след тайфуна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук