Начало НОВИНИ Цветанов обезкърви ГЕРБ в Югозапада

Цветанов обезкърви ГЕРБ в Югозапада

0

Дългоочакваната новина за „междупартийни трансфери“ в Югозападна България най-после получи потвърждение – бившите кметове на ГЕРБ Атанас Камбитов (Благоевград), Георги Икономов (Банско) и Кирил Котев (Сандански) вече официално са при Цветан Цветанов. Снощи в Благоевград е имало сбирка, на която са присъствали не само те, но и доста гравитиращи доскоро край партията на Борисов бизнесмени, общественици и членове на администрациите. Местните сайтове съобщават за препълнена зала.

И тримата градоначалници загубиха през есента местните избори. Последваха партийни реорганизации на местно ниво. Но още преди вота се говореше, че и тримата не се ползват с пълното доверие на централното ръководство. Благоевградска област е един от регионите, в които бившият №2 в ГЕРБ има най-силни кадрови позиции. Специално Камбитов обяви напускането на партията преди два дни, очевидно заради мероприятието с Цветанов.

Според сайта „Пиринско“ Цветанов е заявил на събранието, че партията „Републиканци за България“ ще се учреди официално на 27 септември, а и не е изключено взаимодействие с ГЕРБ в бъдеще: „През тези месеца изведох капацитет във всички сектори. Политическия проект стартира на 27 септемри. 1000 делегати ще направят избор на ръководните органи. И съответния устав. Партията няма да бъде лидерска, а ще има широк формат на съвет. Решенията ще се взимат от повече хора, я не само от 5-6. Областният ръководител ще е само координатор на общинските структури. Искаме да ползваме експертизата на младите хора. Ще се работи за подготовка на кадри, които да поемат управлението след това. По устав предвиждаме председателят да не може да е повече от два мандата. Няма да има безгранично управление, защото партията ни няма да е лидерска. Всичко като позиции ще обявяваме публично с брифинги на национално и местно ниво. Партньори – за мен е важно малкия и среден бизнес да е приоритет. Споразумения и коалиции могат да са само на принципна основа. Всичко ще бъде документално описано като цели, които трябва да се случат. По германският модел. Демократична България има сходни позиции с това, което разработват нашите експерти. С ГЕРБ също е възможно да работим, но на строго принципна основа. Задължително ще работим за електронно управление“.

Предишна статияИзтребители от 5 държави на НАТО ще „отбраняват“ България две седмици
Следваща статияДемонстранти освиркаха Деница Сачева (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук