Начало БЪЛГАРИЯ „Пътна полиция“: Двоен ръст на катастрофите с жертви на пътя от началото...

„Пътна полиция“: Двоен ръст на катастрофите с жертви на пътя от началото на септември

0

От „Пътната полиция” алармираха за двоен ръст на катастрофите с жертви на пътя от началото на септември. Равносметката за първата десетдневка е 223 произшествия.

Загиналите на пътя за този период са 22- ма, а ранените – 260. Само на 10-и септември четирима души са загубили живота си, а други 22-ма са ранени при катастрофи.

Пътните полицаи увериха, че ще бъдат предприети допълнителни мерки преди началото на новата учебна година.

„Трафикът е особено засилен през последните дни. Отнемането на предимство е най-честата причина за инциденти. Това лято все пак регистрирахме по-малко катастрофи в сравнение със същия период миналата година. От 16 до 22 септември ще се проведе кампанията „Европейска седмица на мобилността”.

От 1 септември стартирахме традиционната си акция във връзка с новата учебна година. Проверени са пътните знаци и пешеходните пътеки, които са в близост до учебни заведения“, обясни инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция“, ГДНП.

По думите й тази година е планирано служители на „Пътна полиция“ да влязат в училищата. „Планираме през учебната година със съгласие на учителите да проведем учебни часове по правилно поведение на пътя“, каза още Ботева, по Нова тв.

Предишна статияИлияна Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет отдавна мина
Следваща статияТежко състояние на ранените при катастрофата в Айтос

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук